Gestionează durerea, indiferent de situație.

Pain Management

Constrângerile COVID-19 nu ar trebui să vină în detrimentul unei abordări cuprinzătoare de gestionare a durerii. Deși nimic nu poate înlocui cunoștințele medicului stomatolog, strategiile de calmare și produsele de calitate sunt fundamentale pentru un program eficient de gestionare a durerii.

Creșterea bunei dispoziții începe în sala de așteptare

Când deschid ușa, pacienții ar trebui să întâlnească un mediu liniștitor vizual, auditiv și olfactiv. Și totuși pentru unii oameni, sala de așteptare este cu adevărat un calvar. Pentru aceste persoane, programarea realistă ajută la evitarea așteptărilor și stresului inutile. Mai mult, deoarece COVID vă constrânge să vă mențineți practica cât mai aseptică, sterilă și „clinică” posibil, găsirea echilibrului corect între un „aseptic” și un mediu primitor devine și mai complicată. Prin urmare, diferite alegeri și acțiuni sunt importante și pot ajuta să-i liniștească pe acești pacienți. Culorile ușoare, un decor atractiv, mobilier confortabil și chiar dacă COVID face totul mai complicat, îmbrăcămintea personalului medical poate contribui la crearea unui mediu primitor și la relaxarea pacientului. Izolarea fonică poate fi, de asemenea, o idee bună, deoarece zgomotele pieselor de mână cresc tensiunea atunci când sunt auzite de oamenii din sala de așteptare.

Strategiile de calmare continuă în cabinet

Pentru pacienții aflați pe scaunul de tratament, este reconfortant să primească îngrijire de la un dentist care vorbește calm, inclusiv cu limbajul corpului și manifestă empatie. Practicienii trebuie să fie conștienți de propria acumulare de stres și să țină minte că pacienții de pe scaun se află în imediata lor apropiere fizică. Percepția lor este acută și vor simți cu ușurință orice tensiune. O altă modalitate de a-i liniști pe pacienți este să rămână concentrați asupra lor, păstrând echipamentele la îndemână.

Primul produs de utilizat: anestezicul topic

Primul act al stomatologului în gura pacientului, înainte de injectarea unui anestezic local, poate fi aplicarea unui gel anestezic local pentru a amorți zona în care va intra acul. Acesta este un mod simplu și eficient, pentru stomatolog, de a reduce stresul pacientului. Deși acest tip de anestezic este un pas esențial în gestionarea durerii, în medie doar 40% dintre pacienți1 primesc un gel topic înainte de a li se administra o injecție.

Piatra de temelie a gestionării durerii: anestezice locale 

În plus față de experiența și cunoștințele lor, stomatologii trebuie să se poată baza pe cele mai bune anestezice locale disponibile pentru gestionarea durerii. Astăzi, articaina tinde să fie utilizată mai des decât lidocaina, care în trecut fusese alegerea obișnuită. Compromisul asupra calității, pentru a face economii minore de costuri, poate să nu fie inteligent, deoarece anestezicele mai ieftine pot conține latex, nu au o fază finală de sterilizare sau au un pH mai mic (care poate fi mai dureros la injecție și poate avea un debut mai lung). În plus față de anestezicele locale, există și alte soluții, cum ar fi produsele sedative. Inovațiile recente includ produse noi care pot inversa amorțeala persistentă după procedurile dentare de rutină atunci când a fost utilizat un anestezic local care conține un vasoconstrictor. Acest tip de produs este deosebit de util pentru copii, pentru a preveni mușcarea gurii înainte ca efectul anestezicului să dispară.

Toate acele și seringile sunt create diferit

Dincolo de calitatea producției, cele mai inovatoare ace sunt concepute pentru a avea margini tăietoare ascuțite și netede și pentru a oferi stomatologului control optim (inserare mai ușoară și deviere mai mică, cum ar fi Septoject Evolution), care minimizează deplasarea țesuturilor și disconfortul pentru pacient. În ceea ce privește seringa, cel mai bun design este unul care are dimensiunea potrivită pentru mâna stomatologului, pentru manevrabilitate confortabilă și control excelent în timpul injecției. Pacienții apreciază un design modern pentru o seringă: una care nu arată ca un instrument de tortură medieval!

1- Source : Septodont-Dental Professionals Insights (qualitative survey of 97 dentists) conducted by Suazio consulting for Septodont, May 2014.(1- Sursă: Septodont-Dental Professionals Insights (sondaj calitativ la 97 de stomatologi) realizat de Suazio consulting pentru Septodont, mai 2014).