Depășirea noilor provocări în afaceri și optimizarea cabinetului Dumneavoastră

COVID-19 a creat provocări unice, în afaceri, pentru medicii stomatologi. Iată cum puteți să câștigați pacienți și să prosperați după pandemie.

Stomatologii din întreaga lume au un impact financiar semnificativ asupra închiderilor cauzate de COVID-19. În loc să ajute, redeschiderea intervențiilor chirurgicale prezintă un set complet nou de provocări comerciale: costuri crescute, număr redus de pacienți și proceduri reduse de generare a aerosolilor – doar pentru a numi câteva. Pe măsură ce situația devine insuportabilă din punct de vedere financiar și pandemia continuă, fără un scop clar, discutăm despre modul în care cele mai recente cercetări vă pot ajuta să vă ajustați, să vă optimizați și să vă consolidați afacerea.

Impactul COVID-19 în practica stomatologică

După cum știm, SARS-CoV-2 este transmis în principal prin picături infectate și aerosoli. Având în vedere necesitatea unui contact strâns cu pacientul și potențialul ridicat de generare de aerosoli, cabinetul stomatologic a fost considerat unul dintre cele mai riscante medii, pe măsură ce pandemia COVID-19 a luat amploare. Drept urmare, toate clinicile din întreaga lume au fost nevoite să se închidă, cu excepția celor care asigurau urgențele.

Nu a durat mult până când stomatologii au simțit presiunea financiară. Până în iunie 2020, doar 8% dintre membrii Asociației Dentare Britanice au raportat că s-au simțit încrezători în capacitatea lor de a menține sustenabilitatea financiară pe parcursul închiderilor. Dar, mai degrabă decât să ofere o ușurare atât de necesară, redeschiderea cabinetelor a venit cu propriul set de provocări în afaceri.

O provocare importantă este nevoia continuă de protocoale stricte pentru controlul infecțiilor. Deși absolut necesar, costul PPE suplimentar este o povară pentru bugetele deja afectate. Între timp, volumul pacienților (inclusive venitul din cabinet) este restricționat de perioadele mai lungi de pauză între pacienți și de procedurile sporite de dezinfectare. Și pentru a complica lucrurile în continuare, stomatologii sunt încă limitați în procedurile pe care le pot efectua din cauza necesității de a minimiza aerosolii.

Aceste condiții devin greu de suportat financiar pentru stomatologi. Dacă sfârșitul pandemiei nu este încă vizibil, cum vă puteți consolida afacerea și puteți depăși provocările viitoare?

1. Optimizați folosirea pieselor de mână

Într-un studiu din 2020 publicat în Journal of Oral Rehabilitation, cercetătorii au descoperit că aerosolii generați în timpul utilizării unei turbine pot fi găsiți până la patru metri distanță de locul tratamentului, rezistând cam 30 de minute până la disipare.

Deși acest lucru validează până acum restricția procedurilor generatoare de aerosoli (AGP), cercetătorii de la Imperial și King’s College recunosc că nu putem evita AGP-urile pe termen nelimitat. După analizarea generării de aerosoli în timpul procedurilor dentare, echipa a identificat o serie de modalități de a scădea riscul de contaminare în cabinetul stomatologic.

Echipa de cercetare a descoperit că instrumentele rotative care foloseau atât apa, cât și aerul (ca agent de răcire) au proiectat picături la viteze mai mari de 12m/s. Ei au recomandat utilizarea instrumentelor doar cu apă, la care s-a observat reducerea semnificativă a picăturilor mici comparativ cu dispozitivele de răcire cu apă și aer.

Echipa a constatat, de asemenea, că utilizarea micromotoarelor electrice cu cuplu mare la viteze sub 100.000 rpm, fără fluxuri de aer, a produs picături de 60 de ori mai puține decât turbinele cu aer. Ei au identificat o gamă de viteză ideală de 80.000-100.000 rpm pentru a minimiza proiecția, menținând în același timp eficiența tăierii.

Co-autorul, Profesor Owen Addison, recunoaște că utilizarea mai lentă a frezelor va însemna în mod inevitabil că unele proceduri încă nu pot fi efectuate. Cu toate acestea, el subliniază că acești noi parametri vor permite stomatologilor să extindă în condiții de siguranță gama de tratamente dincolo de restricțiile existente în prezent.

2. Încercați procedura ART

Datorită tehnicilor precum Atraumatic Restorative Treatment = Tratamentul restaurator atraumatic (ART), anumite AGP cu risc ridicat, cum ar fi îndepărtarea cariilor, pot fi acum efectuate fără a utiliza instrumente mecanice.

ART se bazează pe instrumente manuale cu viteză mică pentru îndepărtarea țesutului degradat, reducând considerabil generarea de aerosoli și riscul de transmitere a SARS-CoV-2. Restaurarea finală poate fi aplicată în aceeași programare, reducând nevoia de vizite suplimentare și limitând expunerea.

Nevoia de produse de calitate superioară devenind mai evidentă ca oricând, luați în considerare utilizarea unui material bulk-fill, cum ar fi Biodentine™, pentru restaurările Dumneavoastră. Acest înlocuitor de dentină all-in-one, bioactiv și biocompatibil este capabil să înlocuiască pe deplin dentina atât coronar, cât și la nivelul rădăcinii, de la pulpă până la suprafața ocluzală.

Datorită rezistenței sale ridicate la compresiune și a calităților superioare de sigilare, Biodentine™ s-a dovedit în mod constant a fi un substitut eficient și fiabil al dentinei în cadrul restaurărilor compozite. Într-un studiu publicat în Journal of Conservative Dentistry, Biodentine™ utilizat împreună cu o piesă de mână s-a dovedit a avea o rată de succes de 83,3% în procedurile de coafaj pulpar.

Posibilitatea de a oferi pacienților Dumneavoastră rezultate excepționale cu un tratament rapid și minim invaziv este un mod sigur de a garanta satisfacția lor, în timpul pandemiei și nu numai. Și, de asemenea, pacienții mai fericiți și timpul de tratament eficient se traduc printr-un rezultat mai sănătos pentru cabinetul Dumneavoastră.

3. Folosiți sisteme de evacuare combinate

În ciuda eforturilor depuse pentru a-l minimiza, un anumit grad de generare de aerosoli este inevitabil în cabinetul stomatologic. Ca răspuns la acest risc, cercetătorii de la Universitatea Loma Linda au investigat eficacitatea diferitelor sisteme de evacuare.

În timpul utilizării ultrasunetelor, echipa de cercetare a testat condiții, inclusiv evacuarea cu volum mare (HVE) și o combinație de HVE și un dispozitiv de aspirare intraoral. Combinația ambelor a dus la cea mai mare reducere a aerosolilor microbieni.

Pentru stomatologi, acest lucru ar putea reprezenta o modalitate eficientă de a reduce nu doar riscul de transmitere, ci și pauzele lungi dintre pacienți.

4. Comunicați cu pacienții Dumneavoastră

Pe măsură ce s-a desfășurat pandemia, cabinetul stomatologic a fost considerat nesigur, iar profesioniștii din domeniul stomatologiei au fost clasați printre persoanele cu cel mai mare risc de infecție. În ciuda acestui fapt, Dental Tribune raportează că în prezent nu există cazuri înregistrate de pacienți care să se fi infectat cu COVID-19 în cursul tratamentului stomatologic. Mai mult, ei raportează că rata infecției în rândul stomatologilor este mai mică de 1%.

Ce înseamnă acest lucru pentru afaceri? Ei bine, reducerea pauzelor dintre pacienți și optimizarea procedurilor înseamnă că puteți vedea mai mulți pacienți – în teorie. În practică, însă, știm că unii pacienți întârzie în continuare tratamentul din cauza temerilor legate de expunerea la virus. Dacă nu poți să îți faci pacienții să vină la cabinet, atunci niciuna dintre celelalte măsuri pe care le iei nu va conta atunci când vine vorba de rezultatul tău.

Constatările raportate în Dental Tribune sugerează cu tărie că măsurile de precauție pe care le-ați luat pentru a vă menține în siguranță pe Dumneavoastră, personalul și pacienții au avut un mare succes. Luați în considerare modul în care puteți comunica acest lucru în mod proactiv pacienților Dumneavoastră pentru a-i asigura că în cabinetul Dumneavoastră este un loc sigur pentru a primi tratament.

În timp ce profesia stomatologică este încă la distanță de „business as usual”, cercetarea identifică noi oportunități de a vă consolida cabinetul în fiecare zi. Provocările viitoare, fără îndoială, vor continua să ne testeze, dar pentru medicul stomatolog care continuă să se adapteze, să inoveze și să optimizeze, acestea pot fi cu siguranță cucerite.

De asemenea, vă puteți bucura

Înregistrați-vă gratuit
1/4 Alegeți informațiile Dumneavoastră de conectare

Parola Dumneavoastră trebuie să conțină cel puțin:

8 caractere

Un număr și o literă

Un caracter special

2/4 Introduceți informațiile Dumneavoastră personale
4/4 Confirm

Înregistrați-vă gratuit
Înregistrați-vă acum și obțineți acces exclusiv la:
  • Seminarii live și reluări pentru a învăța de la cei mai buni lectori din stomatologie.
  • Conținut educațional într-o varietate de formate (articole, podcasturi, cazuri clinice, videoclipuri și multe altele) pentru a vă îmbunătăți abilitățile și a obține succesul în afaceri.
  • Programul nostru Voice of Customer (Vocea Clientului) pentru a contribui la crearea de produse inovatoare care să răspundă nevoilor Dumneavoastră.
Creați un cont
Înregistrați-vă acum Sunteți deja membru? Conectați-vă
Ați uitat parola?
Introduceți adresa Dumneavoastră de e-mail mai jos.

Vă vom trimite un link de resetare a parolei prin e-mail.

Anulare
Abonați-vă la newsletter-ul nostru